Lees voor
   

Onze successen

Blind sensations een groot succes! Zie voor een compilatie van de hoogtepunten onderstaand filmpje.

Rond 18.30 uur komen de eerste gasten binnen op de grootse benefietavond van stichting ZIZOZ onder de treffende titel ‘Blind Sensation’. Zij zijn afgekomen op het onderdeel ‘Tapas in the dark’. In drie rondes hebben zo’n 80 mensen genoten van een heerlijk diner, dat werd geserveerd door enthousiaste obers van hotel de Sparrenhorst. Voor hen was het ook spannend om een diner in het donker uit te serveren. Het was even wennen maar ze hebben het fantastisch gedaan!

De gasten zelf hebben ervaren hoe het is om heerlijk te eten zonder dat je ziet wat je eet. Voor sommigen was het onduidelijk wat ze aten, voor anderen een sport om de gerechten te raden. Er waren gasten die alle gerechten hebben herkend en er waren mensen die zeiden heerlijk te hebben gegeten, maar geen idee hadden wat ze gegeten hadden. Voor iedereen was het een bijzondere belevenis, die ze absoluut niet zouden hebben willen missen.

Ondertussen was het hoofdprogramma in de grote zaal gestart met Djembé Defí uit Kongo. Met hun schitterende zang en opzwepende percussie kregen zij het publiek meteen mee. Voorzitter Paul van Renselaar had daarvoor de avond geopend met een warm welkom aan alle gasten.

Van Kongo naar Barneveld, een groter contrast was nauwelijks denkbaar. Het Barnevelds         kamerorkest onder leiding van Victor Ploos van Amstel speelde met groot enthousiasme enkele klassieke stukken, met als verrassing vrijwilliger Robbert uit het publiek die het orkest mocht begeleiden als dirigent.

Ondertussen konden de gasten die de benen even wilden strekken op het belevingsplein ondergaan wat een blinde of slechtziende tegenkomt als hij de straat op gaat. Lekkere geuren maar ook in de weg staande fietsen prikkelden de verschillende zintuigen van de bezoeker. Zonder zicht ben je aangewezen op je andere zintuigen en dat viel voor velen lang niet mee.

Via de foyer, waar de jazzband Back on the corner de hele avond heerlijke jazz en popsongs liet horen, konden gasten even ontspannen. Terug in de grote zaal stond Blinde Ed weer te swingen als vanouds. Met zijn Keyboard en geweldige stem liet hij menigeen swingen en genieten van zijn bijzondere vertolking van bekende pop en rock liedjes.

Wat volgde was de zandtekenares Elze van de Akker. Geweldig zoals zij het (enigszins aangepaste) verhaal van Erik, en het groot insectenboek, voorgelezen door Marja de Bolster, voorzag van steeds weer wisselende tekeningen in het zand. Het optreden was werkelijk een hoogtepunt en voor vele gasten een zeer bijzondere ervaring.

Een van de doelen van Zizoz is natuurlijk het vergaren van geld om de onderzoeken naar Choroïderemie financieel te kunnen ondersteunen. Daarvoor was opnieuw een veiling georganiseerd, dit keer werden er geen artikelen geveild, maar mensen die hun diensten aanboden. Dat ging van schoonmaakwerkzaamheden tot een kappersbeurt voor het hele gezin en van een klusjesman tot een rit in een echte Lamborghini. Er werd enthousiast geboden en aan het slot was daar het resultaat: in totaal heeft de veiling € 5,000 opgebracht, een geweldige opbrengst.

De totale opbrengst van de benefietavond zal zeer binnenkort bekendgemaakt worden nadat alle kosten en opbrengsten inzichtelijk gemaakt zijn, maar we kunnen nu alvast melden dat we wederom een groot bedrag hebben opgehaald dat allemaal naar het goede doel gaat.

Het team van ZIZOZ bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit mooie resultaat. In het bijzonder wil het Zizoz team en de sponsoren bedanken die geheel belangeloos hebben meegewerkt. En zonder alle vrijwilligers had de avond niet kunnen worden wat het nu is geweest. Ook jullie zijn hartelijk bedankt!

Was je er niet? Dan heb je absoluut wat gemist!! Als doekje voor het bloeden kun je nog een leuke compilatie zie als je deze link aanklikt.

Fietsen in Friesland ….. letterlijk even uitwaaien

Het laatste weekend van augustus 2013 stond in het teken van een geweldig evenement in Friesland. Met zijn 36-igen fietsen op tandems met zienden, blinden en slechtzienden! Voor velen een terugzien van oude bekenden van de fietstocht naar Londen in 2012, voor anderen een kennismaking met weer zo’n spetterend evenement van Zizoz. ‘Oud’ en ‘nieuw’ mengden zich al heel snel en het werd dan ook een prachtig weekend.

De deelnemers verzamelden zich vrijdagmiddag in een restaurant tegenover het station in Leeuwarden om het weekend te starten met een heerlijke lunch. Ondertussen werden de tandems alvast uit de bus geladen, zodat ze klaar stonden om ‘op maat’ te worden gemaakt voor de deelnemers. Om 15.00 uur vertrok de groep voor een prachtige tocht met heerlijk weer naar Sneek. Altijd weer leuk om met zo’n hele stoet veel bekijks van omstanders te krijgen!

De tocht van die dag eindigde in het Stayokay hotel in Sneek. Omdat het al een beetje laat was meteen aangeschoven aan een prima diner van drie gangen, het borrelen schoot er dus wel bij in. Maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door het fantastische avondprogramma.

Karin en Sandra hadden een quiz á la Twee voor Twaalf in elkaar gedraaid. De vragen hadden allemaal betrekking op de provincie waar we te gast waren. Er werd een zwaar beroep gedaan op ieders kennis, want de vragen waren bepaald niet voor de poes. Na een spannende strijd had iedereen wel het woord te pakken.

Op zaterdag was er keus om te fietsen of te zeilen. De fietsers wachtten een flinke trip (of moet ik zeggen: trap) van ruim 80 km en dat met een windkracht 6, die natuurlijk altijd tegen was. De zeilers gingen in twee boten het Sneekermeer op en die waren uiteraard heel blij met die wind.

Onderweg was voor beide groepen een heerlijke lunch geregeld, die voor de fietsers op een heel goed moment kwam: net op dat moment kwam het enige buitje van die dag naar beneden! De zeilers hadden genoeg water: om op te zeilen, om nat te worden van het buiswater en om nat te worden van de regen.

Tegen de avond kwam iedereen weer bij elkaar. Nu was er wel genoeg tijd om te borrelen. Daarna een uitgebreide barbecue met natuurlijk heel veel vlees. De avond werd door de jonkies en de oudjes verder verschillend ingevuld. De jonkies gingen op stap in Sneek waar net de zomer werd afgesloten met Swinging Sneek. De oudjes bleven gezellig kletsen in de bar van het hotel en lagen natuurlijk keurig netjes op tijd in bed.

Zondag vertrokken de deelnemers weer naar Leeuwarden. Sommigen om met de trein naar huis te gaan, anderen om daar hun auto weer op te pikken. Niet dan nadat in het restaurant waar we begonnen waren nog een afsluitende lunch was geserveerd. Daar werden de organisatoren uitvoerig geprezen voor het realiseren van een fantastisch weekend.

Al met al weer een erg geslaagd evenement van Zizoz. Over één ding was iedereen het in elk geval eens: dit vraagt om meer!

Benefietavond 24 mei 2013

Onze allereerste Benefietavond was met meer dan 230 verkochte kaartjes een GROOT succes. 5 verschillende muzikanten en artiesten hebben belangeloos opgetreden, en de theaterzaal van hotel/conferentieoord de Sparrenhorst was dan ook helemaal gevuld. Het programma startte deze avond om half acht. De Ron Rot Band trapte de avond af met muziek uit de jaren 70/80 en de zaal kwam zo heerlijk in de stemming, zong mee met de Beatles en de Eagles. Daarna kon men even tot rust komen en genieten van het heerlijke pianospel van Laura Knul, deze jonge conservatoriumstudente speelde prachtige klassieke muziekstukken op een grote vleugel. Coverartiest Sam Kramer kroop daarna in de huid van de leadzanger van U2. Sam zong deze avond enkele fantastische nummers van deze beroemde band en hij was niet te onderscheiden van de echt Bono. Daarna was het de beurt aan Blinde Ed bekend van de X factor, deze rockmuzikant zette met zijn keyboard waar een heel orkest uitkwam de zaal volledig op z'n kop. Tijdens de optredens in de concertzaal was er ook prachtige muziek te beluisteren in de foyer. De hele avond trad de Jazzband Back on the Corner ook hier belangeloos op. Op het gezellige pleintje in de foyer kon men een lekker glaasje drinken en naar de heerlijke muziek luisteren. Pantomime speler Pietro heeft zich deze avond 3 x verkleed, zo ontving hij alle mensen op fantastische wijze als trommelaar en verraste menigeen op een onverwachts tromgetoffel, daarna was hij als Charlie Chaplin aanwezig op het belevingsplein, en stal menig dameshart. En tijdens de blinde veiling was Pietro als slim Haags verkopertje Dirk duidelijk aanwezig. In de patio was er een groots belevingsplein, hier kon men ervaren hoe het is om met een visuele beperking te leven. Zo kon men ‘blind proeven' met een donkere bril op moest men proberen te raden wat men at, nog niet zo eenvoudig bleek. Maar men kon ook 'blind voelen, blind ruiken' en er was een heuze Blind Date, weet met wie je Date, is hij/zij lang? Blond? dik of dun? de Blind date zorgde voor vele verassingen. Zo werd de allereerste Benefietavond een groots succes. De totale opbrengst van de Benefietavond bedraagt  € 8.446 Een groot succes en volgens heel veel mensen voor herhaling vatbaar. We willen iedereen, die zich belangeloos hebben ingezet voor deze unieke avond dan ook hartelijke danken. Het was een geweldig mooie avond voor elk wat wils.

Klik op Foto's benefietavond 24 mei 2013 voor de foto's.

Fietstocht Nunspeet - Londen 2012

Op 24 augustus 2012 fietsen in 5 dagen tijd 40 fietsers van Nunspeet naar de Paralympische Spelen in Londen.
Van deze fietsers waren 20 blind of slechtziend en werd er in totaal een afstand afgelegd van ongeveer 500 kilometer. Het doel was om middels deze unieke tandemtocht sponsorgelden in te zamelen voor de onderzoeken die Stichting ZIZOZ steunt. In totaal is er dankzij de inzet van de deelnemers en de sponsoren voor deze tocht maar liefst € 50.000 opgehaald! Van dit bedrag is er € 15.000 geschonken aan het onderzoek naar gentherapie tbv LCA geleid door Rob Collin te Nijmegen. En in Londen heeft stichting ZIZOZ € 35.000 mogen overhandigen aan Robert MacClaren ter ondersteuning van gentherapie naar de oogziekte Choroideremie.

Meer lezen over deze unieke fietstocht?

Klik op Verslag fietstocht Nunspeet - Londen 2012 voor een verslag van deze unieke en bijzondere reis.

Tweedehands winkel

Op 30 april 2012 hebben de dames van de voormalige occasionbeurs te Nunspeet het idee gevat om Stichting ZIZOZ te ondersteunen. De dames, Hetty Bestebeurtje, Geke van ’t Hof, Meinie ten Wolde, Jennie van den Hof en Clari ten Lande hebben een pandje aan de Brinkersweg gehuurd en hebben vervolgens drie maanden lang tweedehands en gedoneerde goederen ingezameld en weer doorverkocht waarbij de gehele opbrengst naar Stichting ZIZOZ is gegaan. De winkel was minimaal 3 dagen in de week geopend en de dames hadden een wisseldienst ingezet om zo de klanten de kunnen bedienen. De tweedehandswinkel werd druk bezocht en alles werd dan ook verkocht. Op 24 juli was de laatste openingsdag en konden de dames bij sluiting van de winkel een geweldig cheque van € 3.500  aan stichting ZIZOZ overhandigen. De dames hebben dit met zeer veel plezier gedaan, zo zeggen zij zelf. Stichting ZIZOZ is de dames zeer dankbaar voor dit geweldige initiatief! 

Jaarrekening 2016 staat online

Beste Lezer   Ieder jaar zijn Stichting verplicht om hun jaarrekening over het afgelopen jaar publiekelijk toegankelijk te maken. Hierbij presenteren wij u bijgaand de jaarrekening...

Lees meer
 

Om uw tweet op deze website te kunnen tonen moet u tweet eindigen op #zizoz