Lees voor
   

Opbrengsten en bestedingen Zizoz

Opbrengsten en bestedingen Zizoz

Het laatste grote evenement dat Zizoz heeft georganiseerd was de Benefietavond op 17 mei 2014. Over de opbrengst hebben wij je geïnformeerd in de nieuwsbrief van eind mei 2014.

Naast de opbrengst van de evenementen heeft Zizoz nog andere bedragen op de bankrekening ontvangen. Er is in 2015 een organisatie geweest die spontaan € 5.000 heeft gedoneerd voor de goede doelen die Zizoz nastreeft. Deze organisatie heeft de wens te kennen gegeven om anoniem te blijven, wat wij uiteraard respecteren.

Last but not least hebben twee enthousiaste vrouwen uit het zuiden des lands in de afgelopen jaren regelmatig op braderieën, markten e.d. vanuit een door henzelf ingerichte kraam spullen van Zizoz verkocht, zoals mollen, boekjes en wijnen. Leonie Killaars en Angeliek van de Velden hebben daarmee in totaal ruim € 2.200 opgehaald. Dat bedrag hebben zij tijdens het laatste carnaval (!) feestelijk overhandigd aan voorzitter Paul van Renselaar en Sjoerd de Vries, lid van het team. Ondanks het carnaval (!) is het bedrag veilig bij penningmeester Leendert van der Wel terecht gekomen. 
Een welverdiend applaus en grote dank van het Zizoz team aan deze beide enthousiaste dames is op zijn plaats. Bij deze!

Geld genereren doen we natuurlijk uitsluitend om de onderzoeken naar Choroïderemie financieel te kunnen ondersteunen. Voorzitter Paul onderhoudt steeds nauwe contacten met het onderzoeksteam in Engeland onder leiding van Robert MacLaren. Daaruit is de wens naar voren gekomen om een robot aan te schaffen die op een veel preciezere manier dan met de menselijke hand het voor de Choroïderemie verantwoordelijke ontbrekende gen in het oog kan brengen. Om die robot, die circa € 100.000 kost, te kunnen aanschaffen had MacLaren nog € 14.000 nodig. 
Het is natuurlijk heel mooi dat Zizoz dankzij de opbrengsten van de afgelopen jaren dit bedrag aan MacLaren en zijn team kan schenken. Het bedrag is inmiddels toegezegd en Paul gaat eind maart naar Engeland om het (symbolisch) persoonlijk te overhandigen. Hieronder vind je een link naar een artikel die specifiek over deze robotarm gaat.

http://www.ox.ac.uk/news/2016-03-01-partnership-test-robotic-surgical-system 

Jaarrekening 2016 staat online

Beste Lezer   Ieder jaar zijn Stichting verplicht om hun jaarrekening over het afgelopen jaar publiekelijk toegankelijk te maken. Hierbij presenteren wij u bijgaand de jaarrekening...

Lees meer
 

Om uw tweet op deze website te kunnen tonen moet u tweet eindigen op #zizoz