Lees voor
   

Kennis maken met het ZIZOZ-team

Kennis maken met het ZIZOZ-team

Al het werk van ZIZOZ wordt gedaan door een enthousiast team van mensen, die zich geheel belangeloos inzetten. Maar kent u de mensen eigenlijk wel?

Founding mother en -fathers van ZIZOZ zijn Karin, Dirk en Paul van Renselaar. Karin en Dirk zijn inmiddels terug getreden uit het bestuur van ZIZOZ.

Zoon Paul heeft zelf choroïderemie, net als twee broers van Karin.

Karin en Dirk van Renselaar hebben in 1998 voor het eerst veel geld ingezameld voor een veelbelovend en succesvol project van professor Seabra te Londen. Deze professor heeft 13 jaar lang gezocht naar een oplossing om gentherapie toe te kunnen passen op de oogziekte Choroïderemie. In 2011 was na jarenlange studie bewezen dat gentherapie bij deze zeer ernstige oogziekte Choroïderemie mogelijk moest zijn. Het stokje werd toen overgedragen aan Dr. MacLaren, verbonden aan het Moorfield Eyehospital in Londen. Deze getalenteerde arts startte in 2011 de zeer kostbare clinical trail van gentherapie op Choroïderemie patiënten. Dit was dé reden voor Karin en Dirk om de stichting ZIZOZ op te richten. Doel van ZIZOZ is om door middel van het organiseren van grootse evenementen geld in te zamelen om zo meerdere onderzoeken in Nederland en daar buiten financieel te kunnen ondersteunen. Zoon Paul sloot zich aan bij het initiatief waarna vele andere enthousiaste mensen volgden.

Het team van ZIZOZ bestaat medio 2015 uit:

Paul van Renselaar, 27 jaar en bevlogen voorzitter van de stichting. Paul heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de universiteit in Groningen en werkt als consultant bij Accenture, een wereldwijd bedrijf voor management consulting, technology services en outsourcing. Paul is de leading man en het gezicht van ZIZOZ, onderhoudt contacten met artsen en is de grote motivator.

Leendert van der Wel, 28 jaar en het financiële geweten van de stichting. Leendert is consultant bij BDO accountants in Nunspeet. Met Leendert heeft ZIZOZ weer een bekwame en goede penningmeester in huis.

Ronald Kalfsbeek, 64 jaar en eigenaar van Kalfsbeek advies en mediation, een bureau dat zich richt advies, interim-management en mediation in zowel de zorgsector als het MKB. Als jurist en oud-bestuurder van zorginstellingen is Ronald bij uitstek geschikt om ZIZOZ als secretaris te dienen.

Paul, Leendert en Ronald vormen het formele bestuur. Maar zij zijn slechts een deel van een groter enthousiast team, dat bruist van energie en steeds weer nieuwe evenementen bedenkt en uitvoert.

De andere leden van het team zijn:

Sandra Foppen, 28 jaar. Sandra is interieurontwerper. Sandra is het creatieve hart van ZIZOZ en is uitstekend in het scherp bewaken van de uitvoering van projecten. Met haar creatieve geest zorgt Sandra voor een warme en moderne uitstraling van ZIZOZ.

Mirjam Damstra, 46 jaar. Mirjam is blind. Zij is goed thuis in de wereld van blinden en verzorgt dan ook de contacten met allerlei organisatie, die zich richten op blinden. En denkt graag mee met het verzinnen van nieuwe evenementen.

Joan Barneveld, 27 jaar. Joan doet ter voorbereiding op de Master Management of Innovation de premaster bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij notuleert de vergaderingen van het ZIZOZ-team en is inzetbaar voor allerhande klussen.

Sjoerd de Vries, 26 jaar, is afgestudeerd als Business Administration S&O. Sjoerd mag graag samen met anderen evenementen vormgeven. Samen met Menno organiseert hij met name de fietsdagen en weekenden van ZIZOZ. Ook houdt Sjoerd zich bezig met de promotie van ZIZOZ.

Jaarrekening 2016 staat online

Beste Lezer   Ieder jaar zijn Stichting verplicht om hun jaarrekening over het afgelopen jaar publiekelijk toegankelijk te maken. Hierbij presenteren wij u bijgaand de jaarrekening...

Lees meer
 

Om uw tweet op deze website te kunnen tonen moet u tweet eindigen op #zizoz