Lees voor
   

Blind Sensations groot succes!

Blind Sensations groot succes!

Rond 18.30 uur komen de eerste gasten binnen op de grootse benefietavond van stichting ZIZOZ onder de treffende titel ‘Blind Sensation’. Zij zijn afgekomen op het onderdeel ‘Tapas in the dark’. In drie rondes hebben zo’n 80 mensen genoten van een heerlijk diner, dat werd geserveerd door enthousiaste obers van hotel de Sparrenhorst. Voor hen was het ook spannend om een diner in het donker uit te serveren. Het was even wennen maar ze hebben het fantastisch gedaan!

De gasten zelf hebben ervaren hoe het is om heerlijk te eten zonder dat je ziet wat je eet. Voor sommigen was het onduidelijk wat ze aten, voor anderen een sport om de gerechten te raden. Er waren gasten die alle gerechten hebben herkend en er waren mensen die zeiden heerlijk te hebben gegeten, maar geen idee hadden wat ze gegeten hadden. Voor iedereen was het een bijzondere belevenis, die ze absoluut niet zouden hebben willen missen.

Ondertussen was het hoofdprogramma in de grote zaal gestart met Djembé Defí uit Kongo. Met hun schitterende zang en opzwepende percussie kregen zij het publiek meteen mee. Voorzitter Paul van Renselaar had daarvoor de avond geopend met een warm welkom aan alle gasten.

Van Kongo naar Barneveld, een groter contrast was nauwelijks denkbaar. Het Barnevelds Kamerorkest onder leiding van Victor Ploos van Amstel speelde met groot enthousiasme enkele klassieke stukken, met als verrassing vrijwilliger Robbert uit het publiek die het orkest mocht begeleiden als dirigent.

Ondertussen konden de gasten, die de benen even wilden strekken op het belevingsplein ondergaan wat een blinde of slechtziende tegenkomt als hij de straat op gaat. Lekkere geuren maar ook in de weg staande fietsen prikkelden de verschillende zintuigen van de bezoeker. Zonder zicht ben je aangewezen op je andere zintuigen en dat viel voor velen lang niet mee.

Via de foyer, waar de jazzband Back on the corner de hele avond heerlijke jazz en popsongs liet horen, konden gasten even ontspannen. Terug in de grote zaal stond Blinde Ed weer te swingen als vanouds. Met zijn Keyboard en geweldige stem liet hij menigeen swingen en genieten van zijn bijzondere vertolking van bekende pop en rock liedjes.

Wat volgde was de zandtekenares Elze van de Akker. Geweldig zoals zij het (enigszins aangepaste) verhaal van Erik, en het groot insectenboek, voorgelezen door Marja de Bolster, voorzag van steeds weer wisselende tekeningen in het zand. Het optreden was werkelijk een hoogtepunt en voor vele gasten een zeer bijzondere ervaring.

Een van de doelen van Zizoz is natuurlijk het vergaren van geld om de onderzoeken naar Choroïderemie financieel te kunnen ondersteunen. Daarvoor was opnieuw een veiling georganiseerd, dit keer werden er geen artikelen geveild, maar mensen die hun diensten aanboden. Dat ging van schoonmaakwerkzaamheden tot een kappersbeurt voor het hele gezin en van een klusjesman tot een rit in een echte Lamborghini. Er werd enthousiast geboden en aan het slot was daar het resultaat: in totaal heeft de veiling € 5.000 opgebracht, een geweldige opbrengst.

De totale opbrengst van de benefietavond zal zeer binnenkort bekendgemaakt worden nadat alle kosten en opbrengsten inzichtelijk gemaakt zijn, maar we kunnen nu alvast melden dat we wederom een groot bedrag hebben opgehaald, dat natturlijk naar het goede doel gaat.

Het team van ZIZOZ bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit mooie resultaat. In het bijzonder wil het Zizoz team en de sponsoren bedanken die geheel belangeloos hebben meegewerkt. Zonder alle vrijwilligers had de avond niet kunnen worden wat het nu is geweest.

Was je er niet? Dan heb je absoluut wat gemist!!

 

    

Jaarrekening 2016 staat online

Beste Lezer   Ieder jaar zijn Stichting verplicht om hun jaarrekening over het afgelopen jaar publiekelijk toegankelijk te maken. Hierbij presenteren wij u bijgaand de jaarrekening...

Lees meer
 

Om uw tweet op deze website te kunnen tonen moet u tweet eindigen op #zizoz